2010. augusztus 18., szerda

Új lakók... és Szántódpuszta

A csütörtök éjjel elég mozgalmasra sikerült. Új háztársaink három lánytestvér és családja voltak, aminek következtében amint megérkeztek elkezdtek inni és dohányozni. Ezzel nem volt sok gondunk, mert néhány próbálkozás után sikerült őket rászoktatnunk, hogy csukják be az ajtót, hogy ne ömöljön fel a füst a szobáinkba. Ez volt azt hiszem Olki eddigi életében az egyik legromantikusabb este (bár nem tudom az osztálykiránduláson volt-e ilyen), mert Leóval közösen három másik gyerekkel (két lány és egy fiú) Hoteleztek:) Olivért kellően megzavarta ez a dolog, mert ettől fogva vagy magába zárkózó vagy feltűnősködő volt, de biztos, hogy nem normális :)))
Az Új Család végül is csak fél kettőig dorbézoltak, de mint később kiderült csak azért, mert kellően korán elkezdték... 
Péntek délelőtt átmentünk Zsuzsiért és Gegéért, bekötöttük a gyerekülésüket és útnak indultunk. Kőröshegy felé vettük az irányt, de mivel arra semmi nézhetőt nem találtunk (éjszakai vihar eláztatta az utat a kinézett várhoz, a Széchenyi kastély pedig zárva volt), elmentünk Szántódpusztára. 
Szántódpusztán a belépőre nem emlékszem, csak annyira, hogy nem volt egyáltalán drága :)))
Első utunk a lovacskákhoz vezetett, kiderült, hogy Zsuzsi szereti őket és ért is hozzájuk, így még én is közel merészkedtem :) legalábbis fotózni. A gyerekeknek tetszett, nevettek, mosolyogtak, simogattak, édesek voltak és még nem tudták, hogy mi vár rájuk... 
 

A lovacskák után egy érdekes helyre mentünk: akváriumnak hívták és Balaton élővilágát nézhettük meg benne. Nem csak a halak voltak érdekesek, hanem a körítés is. Látszott, hogy már 20 éve is ugyanezt láthattuk Anyuékkal, amikor itt jártunk (ha itt jártunk) és semmi nem változott, csak a halakat cserélhették le. Egyébként egész Szántódpusztán olyan érzésem volt, hogy egy teljesen más világ és hogy pusztuló világ. Kicsit borongós érzésem volt végig, akárcsak az idő. 
Ez után megtaláltuk a madárketreceket. Egy hatalmas hangárban voltak ketrecekben a különböző tanyasi madárkák bezárva, némelyik annyira megijedt, hogy akár horrorfilmbe is beillett volna mutáns madárnak: 



Aztért a Gyerekeknek örömet okozott, ha figyeltek, akkor még okos dolgokat is megtudhattak az ott lévő gazdák szavaiból. 

Pont a hangár mellett volt egy lakókocsis kajálda, ahol nagyon finom gyrost lehetett enni, csak sajnos valószínűleg az állatok közelsége miatt minden csupa légy volt. Még Vilikét is megzavarták az evésben, pedig ő aztán tényleg imád enni :) Épp ezért a kajálda mellett egy lepusztult "szoborhoz" ment, amiről később kiderült, hogy enyhén életveszélyes: 


Mivel egyre borúsabb lett az idő, átsiettünk a lovardához, ahol megnéztük a lovakat, volt IÁ szamár is, de sajnos rá nem lehetett felülni. Én szívem szerint kocsikáztam volna egyet, de hosszú lett volna a kicsiknek és el is kezdett esni az eső. A Fiúk azért lovagoltak egyet-egyet én pedig visszarohantam a kocsihoz az esőcuccokért.(Vilikéről csak videó van)

Végül visszasiettünk és hazamentünk. A Pannibaba aludt délután, mi pedig egy jót Hoteleztünk:) Délután megjött István is, még átjöttek hozzánk egy kis időre, majd mindenki ment aludni...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése