2010. augusztus 19., csütörtök

Türelemüveg - Egyedi ajándék palackba zárva

A férjem, mint tudja mindenki, aki olvassa a blogot, a vászonfeszítés mellett türelemüvegeket készít, azaz egyedi ajándékokként készíti őket, megrendelésre. Szerencsére az emberek nyitottak a szépre és a különlegesre, ezért mindig vannak megrendelések. Azonban az hihetetlen bosszantó, hogy egyedi ajándék címszó alatt rengeteg kínai kacatot lehet kapni, amire rányomtatnak valami egyedi szöveget, vagy géppel rágravíroznak, ergo egy egyedi betű nem lesz az egészen, hiszen minden megismételhető (most felejtsük el a platóni ideákat léccciiii:))! 
Azonban amit a Zoli csinál, az valóban egyedi, mert annál egyedibb és megismételhetetlenebb nincs, mint amit természet készít, jelen pillanatban a férjem csodálatos keze. Hiába törekedne, hogy megismételje, mindegyik darab más és más. A traktoroknál is mindegy más, hiába egy kaptafára készíti őket :)
Imádom, amikor rájön az alkotás és agyal, hogy milyen részletet, hogyan alkosson meg, milyen sorrendben és milyen darabokból álljon , hogy a lehető legnagyobb gond nélkül kerüljön bele az üvegbe. Már előre tudom, hogy gondolkozik, amikor este nem tud elaludni (pedig normális esetben csak lehunyja a szemét és már alszik is)  és már várom, hogy egyszer csak megszólaljon, hogy tudod, hogy fogom megoldani ezt és ezt? És akkor lelkesen elkezdi mesélni és már magam előtt látom a lehetetlen megoldásokat és mindent :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése