2009. szeptember 9., szerda

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Hétvégén elmentünk a Borfesztiválra, mert Olivérnek ott volt jelenése. Népi ruhában vonultak fel a borlovagrendekkel. Nekünk nagyon tetszett a felvonulás is meg minden, de persze találkoztunk egy alkoholista nénivel, aki szidta ott nekünk az egész világot, meg hogy régen mennyivel szebb volt a borfesztivál meg a felvonulás. Le merem fogadni, hogy régen meg azt mondta, hogy még régebben mennyivel szebb volt. Lehet, hogy magyar a néni? :) Egyébként nekünk tényleg tetszett. Egy ideje már nem szívesen mentünk le, mert tele volt lepusztult alkoholistákkal az egész, akik még lepusztultabb padokon itták műanyag pohárból az ilyen-olyan borokat. Persze volt minőségi bor akkor is, de ha kiment az ember, akkor inkább lett depressziós mint jókedvű. Idén azonban nagyon tetszett! Nagyon szép népi játékokon játszhattak a gyerekek.



Volt kosaras körhinta:
Volt tekerős csiga játék, ami a kézügyességet fejleszti:
Meg még célbadobós is, meg volt külön gyereksátor, ahova végül nem jutottunk el, mert persze Pannika pont akkor ázott át.
Vasárnap is lementünk, mert akkor meg Olivérnek és Leónak a Nádasdy sátorban volt egy kis "munkájuk". Megtanulták a szappanos nemezelést és készítettek még más szép dolgokat is.
Na, vasárnap aztán végigmentünk a vásározókon, és az is kellemes meglepetés volt. Nagyon színvonalas dolgokat lehetett kapni többnyire, és VÉGRE!! tudtunk tükrös mézeskalács szívet venni a gyerekeknek, meg persze ehető mézeskalácsot is kaptak :) A tűzijátékot már nem tudtuk megnézni, mert este kilenckor volt, és a gyerekeknek akkor már szigorúan alvás van iskolaidőben, de mi a Zolival megnéztük a téli kertből. Szép volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése