2010. március 23., kedd

Biciklis baleset és műtét, János kórházban

Vasárnap nagyon békésen indult a nap, nagyokat játszottak a Gyerekek a kertben, főleg ezüst lovagosat, ami Vilikének nagyon tetszett. Mi elkezdtük a gázóra beborítását, mert a régi szekrény kezdett elrohadni. Nagyon jól elvoltunk Apuval, jól sikerült összedolgoznunk. Aztán jött az ebéd, ami után mi folytattuk a munkát, a Gyerekek meg kimentek bicajozni. Apu is kiment a Vilikével, aki megmutatta, hogy tényleg nagyon jól tud bringázni. Mi a Pannibabával bent maradtunk a kertben, és Pannika felfedezte a kerti törpét :)

Aztán megérkezett a Gábor a Vilikéért és Leóért, de Leó még kint volt, meg amúgyis azt mondta, hogy inkább szeretne itthon maradni és Olkival játszani. Nem sokára azonban megjelent Olki, hogy a Leó elesett és sír. Rohantunk oda hozzá, de tényleg nagyon sírt, tehát nem sokára bevittük az ügyeletre a Nagypapával, aki amúgy is színházba ment. Mire beértünk már egy nagy duzzanat volt a karján és egy lila folt a duzzanat közepén. A doki ránézésre megmondta, hogy törés, majd a röntgenen kiderült, hogy elmozdult :( Tehát meg kellett opeálrni. Szegénykém nagyon megijedt, de le is vonta a következtetést, hogy túl gyorsan ment... Persze mi is megijedtünk, de azért bizakodó voltam, mert nagyon jó hangulatú volt a kórház és az orvosok is nagyon kedvesek voltak :)
Este hatkor megoperálták, egy órán keresztül tartott, utána nehezen ébredt fel. Közben bejöttek Apu, Olki és Panni látogatni, de nem ébredt fel rá. Kilenc fele végre kinyitotta a kis szemét és tudtam vele beszélni, utána átmentünk kontroll röntgenre és ott majdnem elájult szegénykém. Holt sápadt volt és hideg verejtékben úszott. Még sosem volt neki ilyen, így nem tudta elmondani, mi a baja, csak hogy rosszul van. Szerencsére ezután nem sokkal ezután elaludt és reggel hatig szundizott. A reggeli viziten meg már mondták is, hogy jöhetünk haza :) Azóta itthon lábadozunk és tegnap már autózott, ma meg szépen felkelt az ebédhez és reggelihez is, holnap már tanulni fogunk!!

Startlap találkozó volt szombaton

Szombaton Startlap találkozón voltunk... Nagyon jó kis előadásokat hallgattunk, nekem legjobban a Mérő László evolúcióval foglalkozó előadása tetszett, de a férjem inkább alvásközkeli állapotba került tőle. Kicsit fáradtak voltunk a hajtós hét után, mert a Zoli elkészült egy sürgős megrendeléssel és még koncertem is volt a szokásos munkák mellett :)) De ez egy tényleg tanulságos és jól szervezett rendezvény volt, és életünkben először 7 órát voltunk távol Pannikától egyvégtében... Persze a Nagylány tök jól viselte, aranyos volt a Nagypapáéknak, szépen evett és minden rendben volt vele. A Gyerekek közben úszni voltak, de előtte kimentek bicajozni és a Vilikének is nagyon jól ment!! Az előadások után volt workshop, mi a marketingesre mentünk, mert szeretnék hirdetéses-jutalékos lenni, hogy meghirdethessem a festővásznakat a muveszkellek.lap.hu oldalon, sőt, még a türelemüvegben is látok lehetőséget... Hasznos ismeretségeket kötöttünk és remélhetőleg lesz a jövőben haszna :)

2010. március 15., hétfő

Nem sokára indul a honlapunk!!

Úgy tűnik, hogy pár nap és aktív lesz mindkét honlapunk, már csak egy kis visszaigazolást várok a türelemüveges webkatalógussal kapcsolatban, hogy mennyit kell fizetni érte, amit remélem holnap megkapok, de aztán már semmi nem állít mg. Szerintem jók lettek, a célnak megfelelnek, de hamarosan a gyakorlatban is kipróbáljuk, mennyire készültünk fel az emberek igényeire. A két honlap címét holnap meg is osztom itt, de még csinosítgatni szeretném :)))

A másik nagy hír: kész a nagy vászonfeszítő asztal, Olki segített a felavatásban és Zoli pénteken már az első rendelést azon feszítette!! Olyan jó érzés volt látni, hogy ilyen gyorsan sikerült megcsinálnia...

Ja és a harmadik nagy hír: Apucinak türelemüveg megrendelése van, megint egy Asso-t kell csinálnia, de most jóval nagyobb lesz és abban a gyönyörű szövettenyésztő üvegben lesz benne, hat emberrel a fedélzetén, ebből három a trapézon fog állni...
Na, de alényeget majdnem elfelejtettem: megvettük a squash-ütőinket, darabját 3000 Ft-ért, hát nem egy halálos összeg, 5 alkalommal behozza az árát, köszönhetően a Decathlonnak... Ja, és cipőt is vettünk apunak, egy alkalmi futót fehér talppal, tehát még a végén futni is fogunk (ezen nagyon meglepődött Apuci, mert idáig szigorúan elzárkóztam ettől...)

2010. március 10., szerda

Squash a Hotel Griffben

Na, csak eljött a nagy nap! Elmentünk a férjemmel squasholni A Bartók Béla útra!! Egy órára béreltük ki a pályát, ami 2200 Ft volt, aztán a két ütő + Zolinak a cipő, összesen 4200 Ft-ot hagytunk ott. Ha veszünk cipőt és ütőket a jövő hónapban, akkor 2200 Ft-ból megússzuk, ami egyáltalán nem sok, viszont annál élvezetesebb ott mozgással, kettesben tölteni az időt :) Le is foglaltuk a pályát hétfőn 9-re, nehogy elfelejtsük, amit gyakoroltunk. Eleinte elég nehézkesen ment, de aztán egész ráéreztünk, annyira, hogy kétszer átment a baloldali szomszédhoz a labda. 1:1 Apuval :))) A Pannira Nagypapa vigyázott, amibe a kicsi Angyalka bele is aludt, persze amint megérkeztünk kiabálni kezdett, tehát kipihenni nem tudtuk az aktív kikapcsolódásunk fáradalmait. Elterveztük, hogy hétfőn tusolni is fogunk!!! Na, mára ennyit.

2010. március 9., kedd

Hatalmas vászonfeszítő asztal - cégünk mindennapjai :)

Festővászon manufaktúra

Hát, amióta megalakult a cég, számokkal fekszem és számokkal kelek, de persze az Art-Export-nak is többet dolgozok, hogy megnyugtassam a lelkiismeretemet, hogy már más cégnek is jót akarok, és hogy nehogy szó érje a ház elejét, hogy nem vagyok elég lojális...
Tehát igencsak fárasztó ez a gondolathoz való hozzászokás időszaka, már alig várom, hogy kicsit meg tudjak nyugodni, de csak sikerül lassan.
Tehát már megvan minden papírunk, hamarosan mennünk kell céges számlát nyitni a CIB-hez, mert úgy láttuk, ott 299 Ft-ért lehet megfelelő számlánk. Közben a két bolthelyes oldalra is megkötöttük a szerződést, a kettő együtt kb havi 5000 Ft lesz, tehát nem fogunk belehalni abba sem. Aztán még bélyegzőt is rendeltem, tiszta horror, 5500 Ft!!! És akkor még nincs számlatömb, és még a Juhász Gabiéknál sem voltunk könyvelésügyben... Csupa izgalom, váóóó...
Közben meg van már megrendelésünk két nagyméretű vászonra, ahol az árat sem volt egyszerű kikalkulálni, annyi szempontot kellett figyelembe venni. A kifizetett ÁFA-t, a kifizetendő és visszaigényelhető ÁFA-t, a befektetett km-eket, az energiát és időt...
De közben azért tök izgalmas és már készül a hatalmas vászonfeszítő asztalunk is a hatalmas vásznak feszítésére :)))
Íme, a hatalmas vászonfeszítő asztalunk és férjem, ahogy készíti:


Téli kert szó szerint :)

Február utolsó napján elkezdtem megvalósítani egy nem olyan régi tervemet, mely szerint úgy megpróbálom hasznosítani a téli kertet, hogy hű legyen a nevéhez. Még hó elején vásároltunk különböző zöldségmagokat és szaporító földet, volt itthon egy rakás mini cserép még a hobbyművésztől, így minden összeállt, hogy ültethessek. Szépen felírtam egy kockás füzetbe, hogy mit hogyan ültettem el és azóta is figyelemmel kísérem a növekedést. Ültettem póréhagymát, jégsalátát, zöldborsót, paradicsomot és uborkát. A paradicsomot, mivel úgy olvastam, hogy 20-22 fok kell neki, a radiátor közelében, néha rajta nevelgetem és úgy tűnik, nem eredménytelenül. A 2-3 magból szinte mindegyik cserépben kinőtt 2 kis levelecske. A többi növénynél is elkezdődött a növekedés, de lehet, hogy azokat is közelebb kellene a radiátorhoz tennem, mert megint bejött az átok hideg :( A zöldborsó még egyáltalán nem reagált semmire, de hát még azért van egy bő hetem, hogy aggódni kezdjek. Szinte minden nap locsoljuk őkéket és még beszéltem is hozzájuk magamban a minap, annyira szeretnék bio jégsalátát enni :)))
Paradicsomok levelecskéi:

A többi növény és férjem üvegház a téli kertben fejlesztése :)))